Agro-Est Muntenia și Artesana reprezintă România la prestigioasele premii Go Global Awards 2023 din SUA

Două companii românești de prestigiu din domeniul agroalimentar, Agro-Est Muntenia și Artesana, reprezintă țara noastră la premiile Go Global Awards 2023 organizate în perioada 6-8 noiembrie, în Providence, Rhode Island, SUA, de Departamentul de Comerț și Consiliul Internațional pentru Comerț.

„Am ajuns și în Statele Unite ale Americii la #GoGlobalAwards, competiția internațională care are loc zilele acestea, în Providence, Rhode Island. (…) Noi suntem aici și am pledat pentru produsul inovator al anului. Am povestit cum a luat naștere Artesana și cum a început totul de la o bucată de brânză. Am povestit cum ne-am îndrăgostit de gustul acestei brânze maturate, din lapte de capră, făcută la poalele Munților Pirinei și cum ne-am dorit să o facem și la noi acasă, la Tecuci, în județul Galați. Am povestit despre lupta noastră de a construi ceva care să dăinuie, cum am început să facem iaurturi și brânzeturi, pentru ca mai apoi să le vindem la târguri și în piețe. Am povestit cum am listat pentru prima data produsele noastre în hipermarketuri, cum am evoluat ca brand și ce importanță au florile de câmp pentru gustul parfumat al laptelui. Am prezentat noile noastre sticle și borcane, care poartă acum marca artizanilor laptelui și noua noastră fabrică, cu tehnologie de ultimă oră, dar cu o procesare minimă a laptelui. Ne-am spus povestea pentru că merită spusă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții Artesana, o deja renumită companie românească de lactate minim procesate.

La rândul său, Agro-Est Muntenia, companie specializată în semințe, produse fitosanitare și fertilizanți, și-a prezentat proiectele și realizările în cercetare, inițiative ce au potențialul de a aduce valoare adăugată considerabilă în următorii ani.

„O veste minunată pe care abia așteptăm să o împărtășim este dezvoltarea celui mai modern centru de cercetare agricolă din Europa Centrală și de Est sub egida Agro-Est Muntenia, planificat a fi finalizat până la sfârșitul anului”, au scris reprezentanții companiei românești pe rețelele sociale. „Ambiția noastră este de a răspândi aceste inovații dincolo de granițele României, pentru a atinge piețe internaționale”, au adăugat aceștia.

Un alt obiectiv-cheie al reprezentanților Agro-Est Muntenia la evenimentul din Rhode Island l-a reprezentat stabilirea de parteneriate de cercetare cu entități și companii din SUA.

„Intenționăm să colaborăm pentru dezvoltarea unor produse care să sprijine nutriția în agricultură și să faciliteze adaptarea culturilor agricole la schimbările climatice, provocări actuale de maximă importanță. (…) Sperăm să revenim acasă cu numeroase parteneriate, posibile finanțări și, de ce nu, chiar și cu un premiu!”, au mai scris reprezentanții Agro-Est Muntenia pe Facebook.

- Publicitate -

Premiile Go Global Awards se acordă anual companiilor care au demonstrat un succes excepțional în extinderea operațiunilor lor la nivel global sau prezintă un potențial mare pentru o dezvoltare la nivel internațional. Ediția din acest an a reunit peste 4.000 de participanți din toată lumea, reprezentanți di diverselor companii, autorități, camere de comerț, investitori și fonduri de investiții.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole