Agro-Est Muntenia, nominalizată în SUA pentru premiul de Inovatie în Agricultura 2023

Compania Agro-Est Muntenia primește recunoaștere internațională pentru noua sa fabrică de fertilizanți și biostimulatori din România, deși, în mod paradoxal, vreme de mai bine de doi ani a dus un adevărat război cu autoritățile de la noi din țară pentru a obține autorizația de construcție.

Astfel, Agro-Est Muntenia a fost nominalizată pentru premiul de Inovație în Agricultură 2023 care se acordă în SUA, la Rhode Island.

„O veste extrem de importantă! Cu ceva timp în urmă am fost contactat de Consiliul Internațional de Comert pentru a fi informat că Agro-Est Muntenia este pe o listă de interes pentru proiecte de inovație în agricultură. Datorită proiectului depus pentru finanțare europeană, pentru producția de fertilizanți foliari și biostimulatori organici, cu materie primă din România, bazat pe nevoi și materii locale, din care închidem acum prima etapă: fabrica și centrul de cercetare! Pentru că avem multe resurse aici pe care nu le folosim. Azi am fost informat ca Agro-Est Muntenia a fost nominalizata la premiile care se vor acorda in SUA, la Rhode Island, pentru premiul de Inovație în Agricultură 2023, fiind invitați pentru a ne prezenta compania și proiectul în fața multor investitori!”, a anunțat pe rețelele sociale Mihai Răzvan Moraru, antreprenor și director general al Agro-Est Muntenia.

Pe lângă fabrica de biostimulatori și fertilizanți foliari, Agro-Est Muntenia are în plan și crearea unui laborator de testare a țesutului de plantă, care ar putea fi unic în România.

„Am muncit multi la acest proiect, încă de acum cinci ani, cu multe piedici puse de birocrația din România! Dar am mers înainte! Am crezut în ideile noastre și în acest proiect! Da, am depus cereri de finanțare pentru cercetare, pentru laborator. Am încheiat acorduri de colaborare, avem planul de a exporta începând cu anul 2024! Dar nu am crezut că ceea ce aici e considerat neimportant și nu prea are susținere poate fi recunoscut de organisme internaționale așa de rapid! Vom avea mai multe produse, inclusiv certificate ecologic, cu cât mai multe materii prime din România! Pentru fermierul român și pentru export! Chiar dacă este o nominalizare și vom aștepta pana la final de iunie decizia finală, ne onorează! Ne onorează interesul investitorilor care vor să afle despre acest proiect, ne onorează faptul că munca și expertiza ne sunt recunoscute! Și tocmai când ne pregătim să intrăm în al-15-lea an de activitate! Se poate! Greu, dar se poate!”, a mai scris Mihai Răzvan Moraru pe Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole