21 iunie 2021 - 23:15

Adrian Rădulescu: Măști cumpărăm, dar de mâncat, ce mâncăm?

Ne paște pericolul unei crize alimentare? Există voci printre fermieri care sunt de părere că da, iar dacă nu lăsăm deoparte luptele politice și nu punem la punct o strategie alimentară, țara noastră s-ar pute afla în mare pericol. Subiectul a fost dezbătut la AGRO TV, în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, acolo unde fermierul Adrian Rădulescu a tras un semnal de alarmă cu privire la abordarea pe care o are România în criza actuală. Fermierul din Giurgiu a atras atenția că, în momentul de față, țara noastră nu face nimic la capitolul investiții.

”Cred că e momentul să ne trezim! Nu facem procese de conștiință, situația este foarte gravă, dar din păcate nu mișcăm nimic pe ceea ce înseamnă investiții. Sunt de acord că trebuie să cumpărăm măști, dar de mâncat ce mâncăm, fraților? Ce veți face dacă va trebui să dați la acești oameni mâncare? Cum n-am fost pregătiți nici pentru această boală nenorocită, nu suntem pregătiți nici pentru a ne confrunta cu o foamete. Nu e un scenariu apocaliptic”, a subliniat Adrian Rădulescu.

Fostul secretar de stat a vorbit și despre problema rezervelor de alimente, care, după spusele sale, lipsesc cu desăvârșire în România.

”Avem noi undeva magazie de alimente ca să dăm la oameni? Pentru că va trebui să dăm, credeți-mă. Ce o să facem, o să luăm cu asalt supermarketurile să le spargem? Nu asta e soluția. Noi trebuie să ne pregătim. Dacă ne-au găsit nepregătiți fără măști, fără medicamente, fără paturi în spitale… Foamea este cea mai cruntă boală de pe Pământ, transformă omul în animal de pradă. 

Trebuie să ne pregătim din timp să facem o strategie alimentară. Se strânge funia în jurul nostru – nu stau bine nici spaniolii, nici francezii, nici italienii, nici nemții, nici englezii. Noi avem o țară binecuvântată de Dumnezeu. Haideți să încercăm să coexistăm împreună și ne putem salva”, a mai spus Adrian Rădulescu.