Adrian Oros: „Toti fermierii afectati de seceta vor primi despagubiri, asa cum am promis”

Proiectul de rectificare bugetară a provocat un val de incertitudine în rândul fermierilor români, după ce din conținutul lui lipsea suma de 1,2 miliarde de lei, necesară pentru efectuarea plăților despăgubirilor către fermierii afectați de secetă. După ce mai multe voci importante din agricultura românească, printre care și Alianța pentru Agricultură și Cooperare, s-au exprimat și au cerut explicații în acest sens, premierul Ludovic Orban a dat asigurări că acești bani pentru despagubiri vor fi asigurați iar plățile se vor efectua.

„Vom asigura banii necesari din bugetul Ministerului Agriculturii pentru a plăti despăgubirile pe care le-am anunţat pentru fermierii ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă. Bugetul Ministerului Agriculturii este un buget care are mai multe categorii de cheltuieli. Nu trebuie să existe o corespondenţă între suma care urmează a fi plătită pentru despăgubirile către fermieri şi creşterea bugetului Ministerului Agriculturii. Sigur că voi mai analiza o dată. Rectificarea bugetară este obiectul unei dezbateri în Guvern. Ăsta este un proiect care este public în momentul de faţă, în transparenţă, dar decizia finală o vom lua în cursul acestei seri”, a fost mesajul transmis de premierul Orban către fermieri.

După schimbul de replici cu șeful Guvernului, reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare au salutat intervenția primului ministru și au făcut un apel către oficialii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Finanțelor Publice pentru ca acei 1,2 miliarde de lei să fie direcționați doar către plata despăgubirilor pentru secetă, chiar dacă în proiectul de rectificare bugetară, sumele apar pe alte categorii de cheltuieli.

Pe marginea acestor neînțelegeri s-a exprimat și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa de facebook, unde le-a dat asigurări fermierilor că toți cei afectați de secetă vor primi banii promiși.

”Guvernul României se ține de cuvânt! Așa cum am promis, TOȚI fermierii afectați de secetă vor primi despagubiri! Dezinformările din aceste ultime ore, făcute de fițuicile de partid, ale celor care au transformat România într-o țară cu agricultură meteodependentă, la mâna traiderilor și a retailerilor, nu sunt decât niște biete încercări de a câștiga capital politic”, este mesajul tranșant transmis de șeful MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole