20 aprilie 2021 - 22:54

Adrian Oros: ”Fermierii români vor primi subvenția ANT pe animalele REALE”

Crescătorii de animale vor primi banii pe animalele reale, nu pe cele din bazele de date din 2013! Într-o videoconferință de specialitate, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros a anunțat că fermierii români vor primi Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) până în 2027, deși inițial acest ajutor de stat trebuia să se încheie anul acesta.

”Am reușit să păstrăm Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT), care este un sprijin din bani de la bugetul național, dar și acesta trebuie negociat la Comisia Europeană. Acest sprijin trebuia să se termine în 2020, dar am reușit să-l prelungim până în 2027”, a precizat Oros în cadrul unei videoconferințe organizate de Ziarul Bursa.

Șeful MADR susține că și schimbarea datei de referință pentru subvenția ANT este o victorie foarte mare, pentru că fermierii vor primi bani pe animalele reale pe care le au în ferme.

”Ceea ce nu am reușit în Consiliul AgriFish, am reușit în Parlament, adică să schimbăm anul de referință și asta mă bucură foarte mult. Vom da bani fermierilor pe animale reale, nu pe animalele pe care le aveau în 2013 în baza de date”, a mai subliniat Adrian Oros

Comments are closed.