Adrian Oros: “Peste 200 de milioane de euro in facilitatile de depozitare si procesare”

Aflat in direct la Antena 3, ministrul Adrian Oros a facut o serie de comentarii referitoare la intrebarea pusa in legatura cu importurile alimentare care inunda piata, in detrimentul produselor romanesti.

“Legat de deficitul balantei comerciale pentru produsele agroalimentare, dupa datele INS, acesta a aparut in anul 2016 iar anul trecut a ajuns la minus 1,26 mld. euro. Intr-adevar exportam materie prima, de fapt exportam subventii si importam hrana procesata.

Ce facem in continuare? Vom investi in urmatorii doi ani peste 200 de milioane in facilitatile de depozitare si procesare. Acesta masura, 4.1, am pregatit-o si pentru perioada de tranzitie, in asa fel incat si producatorii mici, si producatorii mari, si cooperativele mai ales – asta este solutia realista pentru producatorii mici – sa aiba facilitati de depozitare si procesare prin care sa dea valoare adaugata productiei primare, pentru ca, intr-adevar, este hilar sa exporti cereale boabe si sa importi faina si aluat congelat, sa exporti animale vii si sa importi hrana procesata, carne si conserve din carne. Vom modifica radical acest mod de a face agricultura, prin Programul National Strategic, in care toate aceste nevoi si prioritati vor fi finantate consistent.”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole