16 octombrie 2021 - 23:29

Adrian Oros: Până la sfârșitul anului, vreau să avem o lege a arendei corectă

Până la finalul anului, România trebuie să aibă o lege a arendei prin care proprietarul terenului să beneficieze de o arendă corectă, iar cel care lucrează pământul să primească subvențiile, susține ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Într-un interviu acordat Agerpres, acesta a vorbit despre problemele care trebuie rezolvate anul acesta în agricultura românească, printre care se află și înființarea camerelor agricole.

”Aş vrea ca până la finele acestui an să facem Camerele Agricole, o Lege a arendei, corectă, în care proprietarul să fie beneficiarul unei arende corecte, dar pe baza unui contract, iar cel care lucrează terenul să fie singurul beneficiar al subvenţiilor, pentru că aceasta este o problemă foarte mare. (…) Sunt chestii vechi care parazitează, ca să zic aşa, se tot rostogolesc şi trebuie rezolvate. Lumea le cam ştie, toată lumea este de acord că nu sunt corecte şi că încurcă funcţionarea, în general, a modului în care se acordă subvenţiile.”, a subliniat șeful MADR.

Oros a vorbit și despre data de referință pentru subvențiile la bovine, care a fost modificată, însă aceasta va intra în vigoare abia din 2023, odată cu noul Plan Național Strategic. În acest sens, ministrul a subliniat că este nevoie să avem o bază de date din care să știm exact atât numărul, cât și originea animalelor. ”Mă refer în primul rând şi la o bază de date reală, inclusiv la acele registre de ameliorare a raselor ale asociaţilor. Şi acolo este un subiect sensibil, iar mulţi crescători sunt deranjaţi. Toate acestea trebuie să le lămurim”, a adăugat Oros.

  1. Dacă o să o faceți ca legea vânzări trenurilor agricole …….mai bine nu . O să blocați toată agricultura, singura care mai funcționează

Comments are closed.