ATENȚIE! Adeverința APIA obligatorie pentru crescătorii de animale

Adeverința APIA: Crescătorii de animale nu pot obține anul acesta subvențiile agricole fara a avea adeverința eliberată de primării, conform înscrisurilor de la registrul agricol. 

„Verificați situația efectivelor în Baza Națională de Date (BND)!”, este mesajul pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) il are pentru fermieri.

Un alt mesaj important al agenției, privind situatia animalelor, este transmis către centrele județene și locale:

„La solicitarea APIA, primăriile transmit către centrele județene/locale adeverințele conform înscrisurilor din registrul agricol. Dacă ai în exploatație și animale trebuie să verifici situația acestora în Baza Națională de Date (BND) cu ajutorul medicului veterinar concesionar, asociației sau propriilor evidențe, dacă ești utilizator SNIIA” 

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finanțate din Fondul european de garantare agricolă și de la bugetul de stat, primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole, exploatațiile agricole sunt obligate: să informeze în prealabil fermierul cu privire la eliberarea adeverinței; să elibereze adeverinţe conform înscrisurilor din registrul agricol fără condiţionarea de plata impozitelor sau taxelor locale de către fermier; să transmită adeverințele către centrele judeţene sau locale ale APIA la solicitarea acestora.

IMPORTANT: Primăriile nu pot condiționa eliberarea adeverinței pentru APIA de plata impozitelor sau taxelor locale de către fermieri!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole