Acuzații GRAVE la adresa Ministrului Agriculturii: ”Oros este împotriva horticulturii din România!”

Acuzații grave aduse de legumicultorii români la adresa ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel, a declarat că șeful MADR este împotriva horticulturii din țara noastră, iar singurul partener de dialog din cadrul Ministerului este secretarul de stat Emil Dumitru.

”Din păcate, fermierul român n-a fost capitalizat. Trebuie să lucrăm ca din 2021, mai ales că politica Uniunii Europene se îndreaptă și către ferma mică, ferma de familie, să atragem cât mai mulți bani în sector. Avem doi ani de zile în care să lucrăm la PNS și să reglementăm aceste lucruri”, a subliniat Ion Păunel.

Președintele SPA Olt a explicat că primul pas care trebuie făcut este înființarea unei Direcții Horticole în cadrul MADR, pentru ca fermierii din acest sector să aibă un partener real de dialog.

Primul pas care trebuie făcut ar fi înființarea unei Direcții Horticole în cadrul Ministerului Agriculturii, ca să avem un partener de dialog. Avem promisiuni. De 30 de ani de zile, toată clasa politică din România a promis că o să facă. Cei care au fost înainte ne chemau la discuții și nu se întâmpla nimic, cei de acum nu prea ne cheamă”, a mai spus Păunel.

Legumicultorul îl acuză pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, că este împortiva horticulturii din România, acest lucru fiind vizibil din ajutoarele orferite pentru acest sector, în comparație cu sectorul zootehnic.

”Avem doar un singur partener în cadrul Ministerului Agriculturii și vreau să o spun public: singurul care a înțeles nevoile noastre și ne ajută și vine și din mediul asociativ este domnul ministrul secretar de stat Emil Dumitru. Nu pot să spun același lucru despre domnul Adrian Oros, care este împotriva horticulturii din România și domnul Scarlat, care are interese doar pentru fermele mari și foarte mari din zootehnie. O spun public și îmi asum.

Se vede ce programe s-au făcut pentru fermele mari din zootehnie și ce programe s-au făcut pentru cele din horticultură. Cine ia 100.000 euro și cine ia 7.000 euro? Cui i s-a tăiat subvenția la programul Tomata și cine primește ajutor de stat de 100.000? Sunt dovezi publice”, a mai precizat Ion Păunel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole