Accident sau mana criminala? Misterul vacilor moarte de la Brasov

Moarte învăluită de mister! La două luni de zile după ce opt vaci au fost găsite moarte lângă o pășune de la Cheile Râșnoavei, județul Brașov, cauza morții lor pare mai misterioasă decât oricând. Potrivit publicației brasovstiri.ro, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Brașov nu au reușit nici acum să stabilească din ce cauză au murit animalele.

Animalele au fost găsite moarte în data de 24 iulie 2020, pe o pășune, de către niște turiști care treceau cu bicicleta prin zonă, care și-au dat seama că ceva nu este în regulă cu animalele și au sunat la 112. ”Ne plimbam cu bicicleta pe la Cheile Râșnoavei, pe lângă camping și herghelie, iar în primă fază am văzut o vacă având burta umflată. Am crezut inițial că trebuie să fete. Apoi, am văzut alte vaci, cred că opt la număr, căzute și ele, toate cu burțile umflate”, au declarat aceștia la momentul respectiv.

Inițial, autoritățile suspectau că vacile ar fi murit după o poluare accidentală, care s-ar fi produs la ieşirea din localitatea Râşnov, pe sensul de mers spre Predeal, suspiciunea planând asupra unei societăţi comerciale autorizate să gestioneze deşeuri industriale periculoase. Inspectorii bănuiau că animalele ar fi băut apa poluată, fapt care le-a provocat moartea. 

La aproape două luni de la tragicul incident, însă, suspiciunile se pare că nu s-au adeverit, iar moartea vacilor pare mai incertă decât la începutul anchetei. Cele opt vaci nu au fost otrăvite, așa cum s-a crezut inițial, dar nici altă cauză nu a fost depistată de veterinari. Într-un răspuns primit de Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere de la DSVSA Brașov, se arată că vacile au murit, deși erau sănătoase tun și fără să consume vreo substanță chimică/toxică. Mai mult, apa din pârâul de la marginea pășunii, pe care inspectorii o bănuiau a fiind poluată, se prezintă, de fapt, în parametri optimi pentru îmbuteliere și consum. Așadar, cauza morții celor opt bovine rămâne necunoscută la această dată.

Foto: brasovstiri.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole