NECAZ la o ferma de animale! Proprietarul si-a gasit vacile moarte pe pasune

Necaz mare pe capul unui fermier din Buzau! Si-a gasit mai vacile moarte pe camp, iar altele in plina agonie. Pierderea financiara este una considerabila si se ridica la cateva sute de mii de lei. Familia este in stare de soc.

Catalin Sandru, fermier din localitatea Amaru, judetul Buzau, povesteste ca vineri dupa amiaza l-a sunat tatal sau dupa ce a vazut ca patru vaci din cele aproape o sută au cazut la pamant. La un sfert de ora dupa ce a ajuns fermierul la locul unde pasteau vacile, deja mai mult de 20 de vaci erau pe jos.

Proprietarul bovinelor a sunat de urgenta medicul. „Am reusit sa salvam vreo sapte, iar 14 au murit”, a marturisit fermierul pentru presa locala sansanews.ro.

Momentan nu se cunoaste cauza exacta care a provocat moartea vacilor, dar se presupune ca pe pasune ar fi putut ajuns substante toxice in urma erbicidarilor de prin apropiere, unde se afla culturi de cereale. „Acum cateva zile s-a erbicidat o suprafata mai mare de teren si banuiesc ca tractoristul a mers cu robinetul deschis de erbicidat si pe pasuni”, a presupus fermierul Catalin Sandru.

Familia care detinea ferma de vaci Baltata Romaneasca, Baltata cu negu romaneasca si Holstain este in stare de soc. La fata locului a intervenit o echipa a Directiei Sanitar Veterinare din Buzau si au luat probe pe care le-au trimis la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală.

Pe camp a intervenit si un medic clinician. Potrivit lui Ciprian Botezatu, directorul adjunct al Directiei Sanitar Veterinare Buzau, au fost facute tratamente medicamentoase de urgenta pentru a salva animalele.

Intrucat s-au facut aceste tratamente, laptele nu mai poate fi dat pentru consum, a spus specialistul. Laptele va fi aruncat pana cand vacile vor fi vindecate si pana se va cunoaste exact ce substante au inghitit animalele.

Autoritatile au deschis o ancheta in acest caz, iar medicii veterinari fac analize la probele preluate.

ATENTIE! IMAGINI CARE VA POT AFECTA EMOTIONAL!

Click pe video:

ATENTIE! IMAGINI CARE VA POT AFECTA EMOTIONAL!

vaci

Corespondent Agro TV Buzau: Marilena Dinu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole