A luat ILEGAL subvenții APIA de 3 milioane de lei! Ce schemă a folosit

Un fermier din Alba a luat subvenții APIA de aproape 3 milioane de lei accesând ilegal, pe parcursul a mai multor ani, scheme de sprijin referitoare la protecția mediului în agricultură.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte, sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată”, se arată într-un comunicat al DNA transmis redacției AgroTV.

În rechizitoriul întocmit de procurori se reține că, în cursul anilor 2017, 2018 și 2020, în contextul efectuării unor controale de către inspectorii din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), inculpatul ar fi prezentat acestora mai multe documente false (autorizație de mediu și un contract de comodat având ca obiect o platformă de gunoi) din care reieșea faptul că fermierul îndeplinea condițiile de eligibilitate referitoare la protecția mediului.

Potrivit procurorilor DNA, inculpatul ar fi obținut subvenții APIA în valoare totală de 2.919.296 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, remise acestuia în contextul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată, iar în cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și DNA, dosar penal pentru fraudă la „Instalarea tinerilor fermieri”!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru de fals și fraude cu subvenții și beneficii din bugetul statului. Asta este doar un caz ,dar câți or fi care nu sunt descoperiți?! Este inadmisibil ca autoritățile statului sunt nepăsătoare ori complice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole