DNA, dosar penal pentru fraudă la „Instalarea tinerilor fermieri”!

Trei tineri au vrut cu orice preț să pună mâna pe ceva fonduri europene acordate prin programul „Instalarea tinerilor fermieri”, iar acum au ajuns în fața judecătorilor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea a unor infracțiuni de „folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”, comise în calitate de autor sau prin instigare, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2012 – 2016, doi dintre inculpați, la instigarea și cu sprijinul celui de-al treilea inculpat, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit mai multe documente și declarații false și inexacte (adeverințe, declarații pe propria răspundere etc.) pentru a dovedi îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în cadrul Măsurii 112 –„Instalarea tinerilor fermieri”.

„Acționând în această manieră, cei inculpați ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 355.560 lei”, se arată în rechizitoriul DNA.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal, iar în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, se mai arată în comunicatul DNA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole