GHINION! Le-a luat foc utilajul de recoltat și le-au ars 8 hectare de grâu!

Marți a fost zi cu ghinion pentru o asociație de fermieri din județul Vaslui: au ieșit la recoltat, dar s-au pomenit cu un incendiu care le-a mistuit peste opt hectare de grâu.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere violentă pe o suprafață de aproximativ opt hectare de grâu și exista pericol de propagare pe încă circa 25 hectare grâu și aproximativ 30 hectare porumb și floarea-soarelui.

Cum angajații asociației agricole care exploata terenul se aflau la recoltat, au apucat, până la sosirea pompierilor, să efectueze fâșii de teren arat pentru a limita pe cât posibil extinderea flăcărilor.

„Pompierii au intervenit promt, astfel că după aproximativ 20 minute incendiul era limitat, iar după circa o oră au fost lichidate și ultimele focare. Au fost salvate 24 hectare cultivate cu grâu și o suprafață de aproximativ 30 hectare cultivate cu porumb și floarea soarelui. A fost degradată o suprafață de circa 0,30 hectare porumb. Au ars 8,7 hectare de grâu”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost defecțiunea tehnică de exploatare a unui utilaj agricol aflat la recoltat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole