60.000 de euro pentru cultura de usturoi! Au început plățile!

Conducerea Direcției Agricole din Iași declară că, cei care au cultivat usturoi din județul Iași vor primi sumele aferente ajutorului de minimis în valoare de 60.000 de euro, o sumă mai mare față de cea acordată în anul 2019.

Numărul beneficiarilor înscriși la Direcția Agricolă Iași s-a dublat în anul 2020, fiind eligibili la plată 22 de beneficiari, din cei 27 înscriși explică cei de la DADR Iași. 

În județul Iași sunt cultivate aproximativ 420 de hectare cu usturoi, cultivatorii solicitând ajutorul de minimis pentru numai 20 de hectare. 

Direcția Agricolă Iași a demarat plățile către cei 22 de beneficiari care au solicitat ajutorul de minimis începând cu data de 1 noiembrie 2020. Programul a demarat timid atât în județul Iași cât și în celelalte județe din țară din cauză că nu toți fermierii îndeplineau condițiile minime de acordare a sumelor de la stat, terenurile agricole fiind cultivate cu usturoi pe suprafețe mici. În anul 2019 au fost înregistrați 9 beneficiari care au încasat 20.000 de euro, ajutor de minimis de la stat anunță cei de la Direcția Agricolă Iași. 

Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole