27 octombrie 2021 - 09:03

Din păcate, autoritățile au făcut anunțul: 5 bovine au MURIT. Pompierii pun incendiul pe seama unei mâini criminale (GALERIE FOTO)

Trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină nu au mai putut fi salvate dintr-un incendiu produs la un adăpost de animale din comuna Borlești, județul Neamț.

Potrivit autorităților, miercuri, 27 ianuarie 2021, în jurul orei 23:19, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un adăpost pentru animale din localitatea nemțeană.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

„Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință. Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați și șapte tone de plante furajere. Din păcate în incendiu au fost surprinse trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină, care nu au putut fi salvate”, precizează autoritățile statului.

Vocile autorizate au mai declarat că proprietarul adăpostului, un bărbat în vârstă de 76 de ani, a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare. Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzând transportul la spital.

„Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au mai adăugat autoritățile.

Anexa gospodărească a ars din cauza neatenției

Aceleași autorități nemțene au mai precizat că tot ieri, prin apel la 112, în jurul orei 22:48, au fost înștiințate despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Miron Costin, comuna Trifești, județul Neamț.

„Incendiul se manifesta la o anexă gospodărească cu posibilitatea propagării la locuința de care era lipită. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Pompierii militari au stins incendiul în urma căruia a ars anexa gospodărească cu suprafața de aproximativ 20 metri pătrați cu bunurile materiale aflate în interior și s-a deteriorat o centrală termică”, au precizat autoritățile de resort.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind depozitarea jarului și cenușii în apropierea unor materiale combustibile.

Sursă foto: ISU Neamț (caracter ilustrativ)