27 octombrie 2021 - 09:29

500 de kilograme de cereale și material lemnos, dispărute într-un incendiu

Aproximativ 500 de kilograme de cereale, un metru cub de material lemnos, electronice, electrocasnice, mobilier, dar și circa 110 metri pătrați ai unei anexe folosite ca locuință au ars, în urma unui incendiu puternic, izbucnit în localitatea Corbu, județul Olt.

Potrivit precizărilor făcute de angajații ISU, pompierii Stației Scornicești au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În sprijinul militarilor au acționat și pompierii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență OMV Petrom, cu o autospecială de stingere.

La momentul sosirii echipajelor, acest incendiu se manifesta la acoperișul anexei și la bunurile din interior, cu posibilități de propagare la casa aflată în continuarea anexei.

Proprietarul locuinței, în vârstă de 75 de ani, conștient și cooperant, cu o plagă de aproximativ cinci centimetri la membrul superior drept, a fost asistat de echipajul SMURD și transportat la UPU Slatina.

Localizarea rapidă a incendiului a redus semnificativ pagubele, locuința fiind salvată în totalitate. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.