40 de milioane de euro, fonduri suplimentare pentru tinerii fermieri!

Parlamentul European a cerut, miercuri, fonduri suplimentare pentru tinerii fermieri de 40 de milioane de euro, prevăzuți prin bugetul general al Uniunii Europene 2024.

Poziția adoptată miercuri de Parlamentul European în negocierile cu Comisia Europeană și Consiliul European asupra bugetului general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2024, cuprinde o serie de priorități, printre care: un sprijin suplimentar pentru cercetare și inovare, suplimentarea burselor de studiu „Erasmus+” pentru tineri, fonduri suplimentare pentru infrastructura de transport, dar și 40 de milioane euro fonduri suplimentare pentru tinerii fermieri, pentru realizarea unui mediu rural mai atractiv, care să răspundă nevoilor lor și care să-i atragă totodată către sectorul agricol, a transmis eurodeputatul Daniel Buda, miercuri, de la Strasbourg.

„Am adoptat astăzi, în plenul Parlamentului European, cu largă majoritate, poziția Parlamentului European privind negocierile cu Comisia și Consiliul asupra bugetului general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2024. De când au început negocierile și am dezbătut, de altfel în cadrul reuniunilor de grup, propunerea Comisiei asupra bugetului Uniunii Europene, am ridicat în repetate rânduri problema finanțării adecvate pentru sectorul agricol. Am solicitat adoptarea unei poziții ferme din partea Parlamentului European asupra creșterii resurselor financiare pentru sectorul agricol, fără de care fermierii noștri nu ar putea supraviețui la nivelul UE în condițiile actuale. Mă bucură votul majoritar de astăzi și faptul că printre prioritățile Parlamentului European din acest punct de vedere, se regăsește așa cum era și normal, suplimentarea bugetului UE pentru agricultură, în special pentru tinerii fermieri”, a scris eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Restricție MADR pentru tinerii fermieri! Se blochează accesul la finanțarea de 70.000 EURO/fermă

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole