370 de milioane EUR de la UE pentru îmbunătățirea calității apei în România

A fost aprobată o investiție de aproape 370 de milioane euro din Fondul de coeziune pentru îmbunătățirea furnizarii de apă potabilă și pentru colectarea și tratarea apelor reziduale.

Proiectul aprobat de Comisia Europeană are ca scop principal îmbunătățirea și extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare în șase județe din România: Constanța, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și părți din județul Ilfov și Brașov, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

„Acest proiect, care completează investițiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă și de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură și va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde”, a spus comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Pe plan secund, prin acest proiect se dorește reducerea polunaților din apa potabilă și riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea și dezvoltarea activităților industriale, comerciale și recreative. Se preconizează că proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente și va deveni operațional începând din iulie 2023.

Conform unui raport realizat de green-report , în peste 800 de comune din România curge apă nepotabilă fără ca oamenii să fie măcar anunțați

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole