20 de milioane de euro în plus pentru tinerii fermieri în 2024!

Veste bună pentru tinerii fermieri: aceștia vor beneficia în 2024 de un supliment de 20 de milioane de euro la nivelul spațiului comunitar, prevăzut în bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda.

„Parlamentul European a negociat cu succes bugetul Uniunii din 2024, asigurând un supliment de 20 milioane euro dedicați tinerilor fermieri! Suplimentarea a fost cerută și susținută de PPE, fiind necesară în urma impactului inflației și al războiului din Ucraina asupra PAC. Suplimentarea este menită să atenueze provocările cu care se confruntă sectorul agroalimentar, în special pentru a asigura reînnoirea generațională în sectorul agricol”, a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Parlamentul European a pornit negocierile cu Comisia și Consiliul European cerând o suplimentare a fondurilor pentru tinerii fermieri de 40 de milioane de euro, pentru realizarea unui mediu rural mai atractiv, care să răspundă nevoilor lor și care să-i atragă totodată către sectorul agricol.

Consiliul și Parlamentul European au ajuns sâmbătă la un acord cu privire la bugetul anual al UE pentru 2024.

Citește și AFIR, schimbări de ULTIMĂ ORĂ privind DR-30 – Instalarea tinerilor fermieri

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole