28 mai 2022 - 13:23

10 bani la litrul de lapte! Bătaia de joc la adresa crescătorilor de vaci continuă

Bătaie de joc! Crescătorii de vaci de lapte au profit de 10 bani la litrul de lapte vândut. Situația din zootehnia românească este din ce în ce mai disperată, iar perspectivele pentru anii următori nu par mai încurajatoare. Fermele de vaci cad pe capete, mulți crescători caută să se reprofileze, să-și vândă fermele sau animalele, iar subvențiile sunt singurele care le mai oferă o rază de speranță.

O astfel de situație este prezentată și de fermierul Valentin Popa, pe pagina sa de facebook. Într-o vizită la o fermă din Oltenița, județul Călărași, fermierul care este în prezent și consilier județean a stat de vorbă cu un crescător de vaci de lapte care i-a mărturisit că profitul pe care îl înregistrează la litrul de lapte este unul infim.

”Azi am fost, împreună cu un prieten, într-o fermă de vaci din Oltenița, județul Călărași, pentru a sta de vorbă cu fermierul și a discuta despre problemele fermierului. Am întrebat ce profit are pe litrul de lapte. Și mi-a zis 10 bani! Am rămas surprins când mi-a zis că pe nimeni nu interesează încotro să îndreaptă agricultura și zootehnia României! Mi-a zis că dacă nu ar fi subvenția pe cap de animal nu ar mai fi existat la ora asta.

Era supărat că noi, românii, cumpărăm totul de afară și nu încurajăm produsul românesc. Oare unde vrem să ajungem cu fermele noastre? Cel mai probabil în faliment! Atunci întreb și eu: merită să mai ai încredere într-un Guvern care nu face nimic pentru fermierii? Care timp de 30 de ani sunt aceiași actori care ne conduc… Oare pe cei ce candidează la parlamentare îi interesează de zootehnia României? Eu zic că nu! Îi interesează doar să ajungă la ciolan”, a transmis pe facebook fermierul Valentin Popa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.