Zootehniștii din Moldova nu mai au apă pentru animale

 Seceta cumplită din județul Iași îi pune în mare dificultate pe crescătorii de animale.
cow-1544320_1280
Autoritățile locale au decis să pornească două stații de pompare de pe raul Prut pentru ca în comunele Prisacani, Costuleni, Raducaneni, Golaiesti, Grozesti și Gorban să nu fie oprită alimentarea cu apa. Locuitorii acestor sate sunt în mare dificultate pentru că nu mai au nici o sursă de apa pentru animalele pe care le cresc.
„Am avut solicitări de la mai multe primării. Oamenii se plâng că nu există suficientă apă pentru animale. Debitul de pe răul Jijia este prea mic pentru a alimenta și cursul vechi al râului. Ce putem face este să pornim cele două stații de pompare de pe răul Prut pentru a aduce apă în comunele Prisăcani, Costuleni, Răducăneni, Golăiesti, Grozesti și Gorban. În funcție de cum va evolua situația, vom căuta și alte soluții”, a declarat prefectul Marian Grigoras.
Potrivit acestuia, Direcția pentru Agricultura Iași a depus o cerere prin care solicita declararea județului că fiind afectate de secetă excesiva și de durată. Prognoză meteorological pentru următoarele două săptămâni nu oferă informații tocmai optimiste, astfel că nu ar fi exclus să se instaleze secetă pedologica puternică.
Săptămana trecută, societatea de Apă Canal Iași, unitate care furnizează apa potabilă în județ, a decis restricționarea acestui serviciu în mai multe localităti din județul Iași. Astfel, apa rece va fi furnizată după program, numai câteva ore pe zi, reprezentanții societătii susținând că nu pot asigură acest serviciu la parametri normali întrucât apa nu este utilizată doar pentru consumul casnic, ci și pentru irigarea grădinilor.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole