Zona Fundata – Moieciu de Sus se redefinește ca destinație ecoturistică cu aproape 80.000 de franci elvețieni

cabanaFundaţia Centrul de Ecologie Montană împreună cu Primăria Fundata derulează până în luna mai a anului viitor, proiectul Ecodestinația Fundata – Moieciu de Sus, un proiect prin care se va încerca redefinirea zonei turistice Fundata – Moieciu de Sus.
Zona Fundata – Moieciu de Sus este în momentul de față destinația vizitatorilor de weekend și de sărbători. Oferta turistică preponderentă fiind doar de cazare și masă. Pentru a putea acapara cât mai mulți turiști în perioadele de cerere maximă, localnicii și-au exstins capacitățile de cazare, care în majoritatea anului sunt neocupate, provocând printre altele, din punct de vedere arhitectural, o deteriorare a peisajului agro-pastoral montan.
Discrepanța dintre potențialul ecoturistic al zonei și realitatea turistică se identifică și prin lipsa serviciilor adiacente cazării și servitului mesei, precum: plimbări de descoperire și interpretare a naturii, posibilități de plimbare cu căruțele cu cai, posibilitatea desfășurării de sporturi de munte cu impact minim asupra mediului (schi de tură, drumeție, mountainbike etc), prezentarea meșteșugurilor locale existente încă în zonă, prezentarea siturilor culturale și naturale, existența unei hărți locale care să ajute la orientarea în zonă etc. Acțiunile proiectului abordează aceste probleme și propun soluții în acest sens.
Trebuie rezolvate problemele din punctele fierbinți
În acest moment, zona Fundata – Moieciu de Sus nu are o planificare a dezvoltării turismului și cu atât mai puțin un plan de management al vizitatorilor. Rezolvarea problemelor câtorva puncte fierbinți în ce privește impactul negativ al turismului necontrolat și al turismului de masă (Valea Băngăleasa, Valea Popii, Cheile Grădiștei, cât și unele văi utilizate incorect pentru picnic și campare care reprezintă punctele de intrare în Parcul Natural Bucegi) pot fi soluționate din punctul de vedere al reprezentanților Fundației Centrul de Ecologie Montană doar în cadrul și prin dobândirea statutului de destinație ecoturistică. (Integral pe bizbrasov.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole