Zoltan Haller (ACVBR-SIM): ”Nu-l cunoaștem pe ministrul Oros, la fel cum el nu ne cunoaște activitatea”

Reacțiile fermierilor după anunțul demisiei lui Adrian Oros din funcția de ministru al agriculturii continuă că curgă în spațiul public. Mulți dintre aceștia nu deplâng plecarea sa din fruntea MADR, însă așteaptă cât mai rapid un înlocuitor capabil să rezolve numeroasele probleme ale agricultorilor.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu mai mulți fermieri pe marginea acestui subiect, printre care și Zoltan Haller, membru fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR-SIM). Acesta a fost vocal și în trecut vizavi de problemele de comunicare între Adrian Oros și mediul asociativ, poziție pe care a reiterat-o și de data aceasta.

”Relația noastră cu domnul ministru Oros nu a existat, pentru că nu a existat o dorință din partea dânsului pentru dialog. Neexistând o dorință pentru dialog, nu am putut să schimbăm idei, nici măcar să ne cunoaștem. Nu-l cunoaștem pe ministrul Oros, la fel cum el nu ne cunoaște pe noi, nu ne cunoaște activitatea. De aici pornește orice, de la un dialog, care poate să fie constructiv. Ne-am dorit și ne dorim lucrul acesta, dar din păcate, cu domnul ministru Oros nu am avut dialog”, a precizat Zoltan Haller în direct la AGRO TV.

Fără să menționeze un nume concret, Zoltan Haller a conturat și un profil pentru viitorul ministru al agriculturii, amintind cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă cel sau cea care va prelua fotoliul de la MADR.

”Din punctul meu de vedere, ministrul agriculturii trebuie să fie un om care să-și ghideze întreaga activitate după niște principii foarte clare, niște principii sănătoase, corecte. Trebuie să fie o persoană care să aibă curajul să spună lucrurilor pe nume și să-și și asume ceea ce spune. Trebuie să fie o persoană care să nu mintă și să nu înșele așteptările fermierilor și ale celorlalți actori din agricultură. Trebuie să fie o persoană care să nu aburească lumea cu niște mesaje care nu au nicio legătură cu realitatea. Mai mult, trebuie să aibă o echipă tehnică de consilieri, care să îl sfătuiască în alegerea soluțiilor care să fie benefice majorității, și nu a unui grup restrâns de firme sau de oameni care se învârt în jurul lui. Trebuie să fie deschis dialogului cu asociațiile profesionale, ca să găsească acele soluții care vin din teren, a căror implementare poate să aducă progres pentru fermieri. Din punctul nostru de vedere, viitorul ministru trebuie să fie un lider care să fie ascultat și să fie al tuturor fermierilor”, a mai subliniat Zoltan Haller.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole