Zoltan Haller (ACVBR-SIM): 1,7 lei/litru de lapte la poarta fermei pentru crescătorii de Bălțată Românească

Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR-SIM) propune anul acesta o serie de proiecte prin care să aducă plus-valoare pentru fermierii membri ai asociației, dar și să ofere produse de calitate pentru cetățenii români. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Zoltan Haller, membru fondator al ACVBR-SIM a vorbit despre proiectele pe care le dezvoltă asociația în perioada următoare.

”Avem proiecte care sunt gândite pentru fermieri, pentru a-i motiva să crească taurine din rasa Bălțata Românească. Vrem să le asigurăm un confort socio-economic și pornind de la aceste deziderate, am început să construim niște proiecte punctuale: unități de procesare lapte, ferme de îngrășare, centre de colectare de lapte, astfel încât să putem să asigurăm un preț corect la poarta fermei pentru litrul de lapte pe care fiecare fermier îl produce și un preț corect pentru animalul pe care îl vinde.

Ne interesează să fim niște actori principali în asigurarea siguranței alimentare pentru cetățenii din România, pentru că se știe foarte bine, populația de Bălțată Românească este majoritară în România. Atât timp cât ne concentrăm și avem lângă noi parteneri, respectiv asociații, putem să construim și să ducem la bun sfârșit aceste proiecte”, a subliniat Zoltan Haller.

Asociația are un număr de 10.000 de fermieri care produc zilnic hrană pentru cetățenii români, iar prin proiectele derulate, reprezentanții ACVBR-SIM speră să aducă produsele lor pe mesele cât mai multor români, la prețuri corecte, care să asigure continuitatea activității de creștere a taurinelor din rasa Bălțata Românească.

”Prin aceste proiecte, vom reuși să achităm un preț de 1,7 lei pe litrul de lapte, ceea ce este un preț mai mult decât bun, iar pentru animalele care vor ajunge la 800 kg, vom ajunge undeva la 16-17 lei/kg la carcasă. Sunt prețuri bune, dar mai mult de atât, va exista continuitate, iar fiecare fermier va putea să-și facă un plan de investiții, având desfacerea asigurată. În felul acesta, revenim la acel confort socio-economic care îi va motiva să crească în continuare taurine”, a mai precizat Zoltan Haller.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole