26 octombrie 2021 - 05:13

EXCLUSIV: Zoltan Haller (ACBR): Fără ordine de plată, autorizările pentru subvenţii nu înseamnă nimic

tristVeştile bune de la APIA, că au fost făcute autorizări la plată pentru diferite tipuri, sunt privite cu suspiciune de unii fermieri care spun că, în lipsa ordinelor de plată aceste autorizări nu înseamnă nimic pentru ei.

Unul dintre aceştia este Zoltan Haller, liderul Asociaţiei Crescătorilor de Bălţate Româneşti, care, în urmă cu câteva zile a declarat că totul plăţilor pentru crescătorii de bovine acoperă circa 7-10% din necesar. Azi, vineri, 29 iulie, el spune că procentul plăţilor nu a crescut şi că aşteaptă întâlnirea de luni, 1 august, de la Ministerul Agriculturii, la care vor participa toţi zooteniştii şi reprezentanţi ai MADR, pentru a afla mai multe despre ce se întâmplă.

„Există fenomenul de autorizare de plată dar, dacă nu este urmat de emiterea ordinelor de plată şi efectuarea plăţilor, el nu înseamnă nimic. Autorizarea la plată nu presupune plata subvenţiilor. S-au autorizat la plată mai mulţi . Luni, la ora 9 va fi şedinţă extraordinară la Bucureşti cu toţi zootehniştii din ţară, se va vedea câţi vor face greva foamei, câţi vor face demonstraţii, cei de la APIA ne vor spune cât au plătit”, a declarat Zoltan Haller pentru agro-tv.ro.