Ziua porumbului Orezu-evenimentul referință pentru fermierii din Sud-Estul României, se apropie!

A 13-a ediție “Ziua porumbului Orezu”, va avea loc pe 8 septembrie, începând cu ora 10h00, pe platforma din localitatea Orezu, județul Ialomița. Evenimentul, dedicat porumbului, care a devenit deja tradiție, este organizat de APPR-Mândru că sunt fermier, este găzduit de ferma ELSIT şi este susținut de partenerul principal Bayer Crop Science România.

Ziua porumbului Orezu se desfășoară sub egida „Fermieri la lot de cinste” și reprezintă o manifestare din seria evenimentelor fermierilor FarmForum.

66 de hibrizi, 11 companii producătoare de semințe

Astăzi, porumbul reprezintă o plantă cât se poate de comună care este cultivată de fermierii mari și mici ,deopotrivă. Totuşi, dând timpul înapoi, în urmă cu 15 ani, cultura porumbului nu era la îndemâna oricui şi nu mulţi se încumetau să o exploreze şi să o exploateze. Hibrizii româneşti, în general tardivi, erau îndeajuns pentru un gospodar, însă pentru un fermier ce făcea cu adevărat business şi dorea să evolueze, această cultură reprezenta, de fapt, o provocare, din cauza rezultatelor incerte. Procesul de producție anevoios în lipsa tehnologiei adecvate şi a spaţiilor de depozitare făceau din porumb o cultură de risc, şi nu neapărat una care să furnizeze fermierului confortul unor venituri sigure. La Orezu vor fi prezente 11 companii producătoare de semințe şi tot la Orezu putem afla povestea porumbului dar și răspuns la întrebări importante despre evoluţia culturii porumbului.

  • Cum a devenit porumbul o cultură ce are propria sărbătoare, propria asociaţie?
  • Cum a ajuns țara noastră prima în UE că suprafață și producție?
  • Cum au ajuns fermierii cultivatori pe atâtea podiumuri şi scene?
  • Cine sunt cei ce i-au ajutat să ia medalii?
  • Cine a încurajat dezvoltatorii de genetică să aducă schimbări, ce la rândul lor, au generat o adevărată revoluţie în abordarea culturii în România?

De mai bine de 10 ani compania Bayer este aproape atât în calitate de partener oficial al platformei cât și de partener care asigura planul complet de erbicidare.

“Ziua Porumbului Orezu” a dat întotdeauna startul actualizării informațiilor despre genetică, protecția plantelor, digitalizare sau alte soluții tehnologice relevante pentru această cultură. Evenimentul este terenul fertil, informația este sămânța, iar roadele pot fi culese numai prin prezența la eveniment.

Ziua porumbului Orezu

Deoarece faceți parte din comunitatea celor mai pasionați fermieri care contribuie la sădirea unui viitor roditor, vă așteptăm pe 8 septembrie, începând cu ora 10h00, pe platforma demostrativa din localitatea Orezu, județul Ialomița.

Locația evenimentului este la un click distanță : https://farmforum.ro/ziua-porumbului-orezu-2022/

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole