UPDATE: ZIUA NEGOCIERILOR PENTRU CRESCĂTORII DE OI

Reprezentanții crescătorilor de oi se află într-o întâlnire cu cei ai Ministerului Agriculturii în care discută despre acordarea sprijinului cuplat în zootehnie (SCZ).

Potrivit unor surse, oierii ar avea o serie de nemulțumiri legate de modul în care acesta a fost gândit pentru actualul exercițiu financiar.

UPDATE: Imediat după ora 11.00, reprezentanții oierilor au ieșit mulțumiți de la întâlnirea avută cu ministrul Agriculturii, Petre Daea și secretarul de stat, Daniel Botănoiu.„Pentru sprijinul cuplat vor rămâne animalele pentru care se va putea dovedi că sunt înregistrate în Registrul Genealogic. Simplu: așa vrem să încurajăm performanța! Animalele vor fi introduse în registru cu raportul de un mascul la 35 de femele, așa cum doream. Mai sunt acei fermieri care au berbecuți aduși probabil din import, pentru care nu au animalele în Registru, să poată beneficia și ei.Cererile de pe lista noastre au fost aprobate și nu sunt puncte de pe aceasta care să fi rămas în aer. În concluzie: e bine”, a declarat Ionică Nechifor, secretar general al Romovis, după încheierea discuțiilor.

UPDATE: În timp ce reprezentanții lor se află încă în întâlnirea din Ministerul Agriculturii, zeci de crescători de ovine stau în fața instituției, așteptând primele rezultate ale negocierilor.

Revenim cu informații

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole