5 august 2021 - 11:46

Ziua decisiva pentru Oros! Noul Guvern vine in fata Parlamentului

Parlamentul României se întrunește luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea premierului desemnat, Ludovic Orban și a listei sale de miniștri, printre care și Adrian Oros, propus să preia șefie Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Pentru a fi instalat la Palatul Victoria, cabinetul Orban are nevoie de cel puțin 233 de voturi.

Ambele camere – Camera Deputaților și Senatul – se reunesc pentru a analiza programul de guvernare și lista de miniștri propusă de Orban. Urmează apoi dezbateri pe marginea acestora iar, la final, votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii Liste a Guvernului.

Șeful PNL, Ludovic Oran, a oferit asigurări că va fi întrunit cvorumul necesar la ședința din Parlament în care se va vota învesirea Guvernului. Potrivit acestuia, cabinetul său se bazează pe un număr de voturi cuprins între 237 și 243, după discuțiile purtate cu parlamentarii.

“Pe lângă cei 225 de parlamentari care sunt în grupurile care susţin învestirea Guvernului, cu care am semnat acorduri sau am stabilit înţelegeri, sunt încă 11 parlamentari cu care am discutat personal şi mi-au confirmat într-un procent destul de mare faptul că vor fi prezenţi la votul de învestire a Guvernului. (…) Suntem încrezători, în ciuda boicotului PSD, pe care nu-l înțelegem. Este un mod urât de a ieși din scenă. Am încrede că mâine vom da României un guvern legitim care să se apuce de treabă din prima zi”, a precizat Orban.

În ceea ce privește măsurile pentru sectorul agricol propuse în programul de guvernare, acestea pot fi consultate AICI.