ZIUA CAMPULUI FMC

rechinii imobiliari

Noutățile din portofoliul companiei FMC  Romania au fost prezentate recent la “ Ziua Câmpului FMC” de la Dulcești, județul Neamt. In acest loc cei de la FNC Romania au cea mai intinsa platforma experimentala pentru produsele din portofoliu, in functie de culturi.  Interesul fermierilor pt acest eveniment a fost foarte mare, pe masura produselor prezentate. Am avut o echipa de fimare prezenta la  Ziua Câmpului FMC” de la Dulcești de unde va prezentam un material interesant.   De precizat, ca nu cu mult timp in urma  Compania FMC a intrat în forță pe piața românească de inputuri!
Laurenţiu Gheorghiţă-director vânzări FMC Romania: „FMC-ul este o companie care se bazează pe ştiinţă, nu ştiu dacă ştiţi, dar FMC+ul a rămas una din puţinele companii din top 5 companii mondiale care este pur şi simplu specializată pe partea de protecţie a plantelor. Avem 24 de centre de cercetare în toată lumea şi investiţia în research, în development, adică cercetare şi inovare este una foarte consistentă.”
8% din cifra de afaceri, cifră de afaceri care este 4.2 miliarde de dolari este investită an de an în partea de cercetare. Costă foarte mult să aduci produse noi în piaţă şi FMC-ul, pot să vă spun că este una din companiile care are un portofoliul de produse noi aflate în dezvoltare, în diverse stadii de dezvoltare. Durează 10-12 ani ca să pui un produs în piaţă, dar avem 22 de produse care vin, substanţe noi, din o statistică de 80 şi ceva care sunt previzionate în următorii 6-7 ani.”
La acest eveniment important din Moldova, firma pe care o reprezentaţi a venit şi cu produse de top, produsue care fac diferenţa pe piaţa agricolă, pe piaţa de imputuri.
Ion Săvulescu-director tehnic FMC Romania: „Bineînţeles, sunt produse de ultimă generaţie, produse de top aşa cum bine le-aţi şi numit şi printre acestea am putea enumera, la cereale unul dintre cele mai performante erbicide astăzi în piaţă. Un produs de la care cel puţin din punct de vedere tehnic nu ar trebui să scape buruienile cu frunză lată. Apoi, am putea merge pe cultura de porumb unde unul dintre cele mai bune produse apilcate înaintea sau după momentul răsăririi porumbului, pentru buruieni cu frunză lată şi graminee anuale şi se numeşte succesor de x. Un produs care asigură o perioadă lungă de control al buruienilor, în aşa fel încât cultura să nu fie afectată de îmburuienile timpurii. Şi pe un produs de ultimă generaţie, un fertilizant foliar, Simax, un produs care are multă parte de biologie în el şi care ajută plantele să treacă mai uşor peste partea de stres determinat de temperaturi scăzute cum a fost anul acesta, sau invers cum o să se întâmple probabil de acuma înainte, de temperaturile foarte ridicate sau chiar stres chimic determinat de aplicarea produselor chimice.”
Alexu Molodoi-director tehnic Almos Agronom: „În cadrul societăţii Almos Agrorom exploatăm o suprafaţă de aproximativ 4000 de hectare, din care 860 de hectare avem cultivate cu sfeclă de zahăr. Am ales să colaborăm cu această firmă, cu FMC-ul datorită faptului că au în portofoliu anumite produse pentru cultura care ne aduce nouă cele mai mari satisfacţii, mă refer aici la sfecla de zahăr, au în portofoliu venzaru, substanţa activă Lenacil şi Safari. Fără aceste două erbicide nu se poate realiza programul de protecţie, de combatere a buruienilor la această cultură.”

YouTube player
Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.