Zilele Prunului – Cele mai bune soiuri de prune cultivate în România

Zeci de soiuri de prune cultivate de fermierii din zone diferite ale țării și-au dat întâlnire într-un inedit eveniment organizat de către Institutul pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare în pomicultură de la Mărăcineni, în parteneriat cu Academia de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești”, secția Horticultură.

În expoziție au fost etalate 33 de soiuri de prun provenite de la de la ICDP Pitești-Mărăcineni: 14 soiuri românești, 4 din Serbia, 6 din Germania, 4 din Belarus, 2 din Suedia, 1 din Bulgaria, 1 din Letonia și 1 din Anglia.

Pe lângă acestea au fost admirate și 4 soiuri de la Gheorghe Voica, fermier din comuna Micești, dar și alte trei soiuri de la Ion Dumitrache, un cultivator de la Valea Nandrii, ambii din județul Argeș. Pe lângă aceștia, au venit cu prunele obținute în livezile proprii fermieri din județele Olt, Dâmbovița și Cluj.

Important de menționat este faptul că toate soiurile din expoziție sunt destinate consumului în stare proaspătă și nu pentru industrializare.

După expoziție s-a organizat și o vizită în loturile experimentale din cadrul Laboratorului de Genetică și Ameliorare ale ICDIP Mărăcineni, unde fermierii au văzut soiurile din expoziție, dar și altele care încă nu au fost expuse.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole