Zeci de terenuri, puse sub sechestru!

Zeci de terenuri și alte zeci de construcții au fost puse sub sechestru, ca măsuri asigurătoare într-un dosar penal ce vizează presupusa comitere a infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul silviculturii și al construcțiilor, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Procurorii ieșeni, în colaborare cu polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat miercuri 13 percheziții domiciliare în localitățile Pașcani, Hârlău, Moțca, Stolniceni-Prăjescu, Hărmănești și Țibana, fiind de asemenea executate opt mandate de aducere în cadrul cărora opt persoane au fost conduse la sediul poliției pentru interogatorii.

Investigațiile vizează un grup format din 13 persoane fizice și două persoane juridice, bănuite de evaziune fiscală în domeniul silviculturii și al construcților.

Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 5.000.000 de lei. În cadrul anchetei, au fost identificate bunuri imobile asupra cărora s-au instituit măsuri asigurătoare. Astfel, s-a dispus sechestrul efectiv asupra a 30 de terenuri și 33 de construcții (inclusiv industriale, edilitare și locuințe), toate situate în județul Iași.

Operațiunea a fost sprijinită de forțele de poliție, inclusiv de Serviciul de Investigații Criminale Iași, Biroul de Investigații Criminale Iași, Poliția Orașului Hârlău, Postul de Poliție Ţibana, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole