Zeci de producători agricoli controlaţi şi peste 800 de kilograme de legume şi fructe confiscate din pieţele Sectorului 4

piataddsLa finalul săptămânii precedente, din dispoziția primarului au fost demarate ample controale în rândul comercianților care își desfășoară activitatea în piețele agroalimentare de pe raza Sectorului 4.
În Piața Sudului, în cazul a 38 de producători agricoli și 41 agenți economici s-au constatat abateri precum lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor, lipsa acordului de funcționare, lipsa datelor de identificare a comerciantului, lipsa etichetării produselor supuse comercializării, lipsă recipiente colectare deșeuri, lipsă coș tip scrumieră, nerespectarea condițiilor de depozitare, deficiențe de informare a consumatorilor, lipsa traducerii în limba română a etichetării produselor.
În consecință, Autoritatea Locală Sector 4 a aplicat 33 de sancțiuni, iar ANPC 11, cuantumul acestora fiind de 80.900 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea a 827 kg de fructe și legume, fiind oprite definitiv de la comercializare aproximativ 22,5 kg de produse din carne și panificație.
În planul respectării normelor privind disciplina în construcții, s-au emis 24 de somații pentru tot atâtea construcții provizorii amplasate fără autorizație de construire în zona adiacentă Pieței Sudului.
În cazul Pieței Berceni Sud (Străduinței), administratorul pieței a fost sancționat contravențional pentru lipsa autorizației de funcționare și pentru neasigurarea unui număr egal de cântare egal cu numărul de producători agricoli, conform prevederilor H.G. nr. 348/2004 cu amendă de 8.000 lei, respectiv de 1.000 lei. Au fost verificați 39 de producători agricoli și 3 agenți economici, iar pentru neregulile constatate (lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor, a acordului de funcționare, a datelor de identificare a comerciantului sau a lipsei etichetării produselor supuse comercializării), au fost aplicate amenzi totalizând 18.600 de lei, fiind confiscate și 15 kg fructe.
De asemenea, cu sprijinul polițiștilor locali de la Direcțiile de Mediu, respectiv Circulație, s-a procedat la ridicarea mărfurilor depozitate, a lăzilor și la îndepărtarea autovehiculelor cu produse, a pavilioanelor și a umbrelelor de pe carosabilul aferent pieței. Administratorului pieței i s-a mai pus în vedere relocarea comercianților care pun în vânzare pepeni.
Administratorul Pieței Norilor a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei, respectiv de 1.000 lei pentru nerespectarea orarului de funcționare și pentru faptul că suprafața destinată comercializării produselor nealimentare era mai mare cu 10% raportat la totalul ocupat de piață, conform prevederilor H.G. nr. 348/2004.
Au fost controlați 30 de producători agricoli și 3 agenți economici, iar pentru neregulile constatate (lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor, a acordului de funcționare, a datelor de identificare a comerciantului sau a lipsei etichetării produselor supuse comercializării), au fost aplicate 3 amenzi conform Legii nr. 12/1990, 2 amenzi conform H.G. nr. 348/2004, 5 amenzi conform H.C.L.S. 4 nr. 55/2008, 15 amenzi conform Legii nr. 145/2015 și o amendă conform OG nr. 99/2000. Sancțiunile aplicate în cazul Pieței Norilor totalizează 33.900 lei, fiind confiscată și o cantitate de 48 kg de fructe și legume

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole