28 septembrie 2021 - 11:11

Zeci de oi, salvate de la dezastru de un caine erou

O turmă de oi au fost salvate din calea flăcărilor de un cățel salvator. Totul s-a petrectu în Australia, în statul Victoria, una dintre zonele afectate de incendiile devastatoare care au izbucnit în ultimele luni. Sute de milioane de animale și-au pierdut deja viața în mijlocul flăcărilor, iar aceasta ar fi fost, probabil, și soarta zecilor de oi din Victoria, dacă nu ar fi fost păzite de micul erou.

Patsy, o cățea din rasa border collie în vârstă de 6 ani, l-a ajutat pe stăpânul său să adune oile din calea flăcărilor care s-au năpustit asupra localității Corryong din statul Victoria. Potrivit metro.co.uk, cățelul a reuşit să încoloneze oile şi le-a condus până într-un ţarc aflat departe de flăcări, în timp ce stăpânul său încerca să ţină focul sub control, cu ajutorul unui tractor dotat cu o pompă cu apă. Astfel, eroul patruped a reușit să salveze aproape toate oile.

Povestea ei a fost făcută publică pe rețelele de socializare de către Cath Hill, sora stăpânului lui Patsy. Aceasta a postat și imagini cu patrupedul, surprinse imediat după operațiunea de salvare.