Zeci de hectare în flăcări! Fermierii luptă cot la cot cu pompierii!

Argeșul a nimerit sub asediul flăcărilor! ISU Argeș estimează că în ultimele 24 de ore au fost afectate peste 100 de hectare de teren agricol și aproximativ 4000 kg de deșeuri menajere, gunoi de grajd și resturi vegetale.

„În lupta cu flăcările a intervenit un fermier și un operator economic din comuna Buzoiești care a sosit la fața locului cu două utilaje pentru brazdarea terenurilor, deoarece incendiul se manifesta pe o suprafață foarte mare. S-a realizat astfel separarea zonei care ardea de cea în care nu ajunsese încă pârjolul care afectase deja aproximativ 80 de hectare”, a spus locotenentul Ionuț Tunaru, purtator de cuvânt ISU Argeș.

Cele mai violente incendii au fost în comunele Buzoiești, Mihaești, Schițu-Golești, Suseni dar și în orașul Ștefănești unde au ars aproximativ 2000 kg de deșeuri menajere.

Pompierii recomandă cetățenilor să adopte un comportament preventiv pentru a evita declanșarea incendiilor de vegetație, mai ales în contextul meteo actual caracterizat de vânt puternic.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice, iar în cazurile grave pedeapsa poate însemna închisoare de la 3 luni la un an, informează ISU Argeș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole