Zeci de căprioare, otrăvite pe câmpuri de fermieri! S-a lăsat cu dosare penale!

Cadavrele a zeci de căprioare otrăvite au fost descoperite pe câmpuri din judeţul Arad, autorităţile de mediu punând decesele pe seama raticidelor împrăştiate de fermieri.

Garda de Mediu Arad a transmis, marţi, că echipe mixte formate din comisari ai instituţiei şi agenți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut verificări în zonele Curtici, Nădab şi Olari după „moartea în condiţii suspecte a unor animale sălbatice şi identificarea de produse pentru combaterea rozătoarelor, aflate pe terenurile agricole deţinute de către societăţi agricole din zonele respective”.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu aproximativ 40 de cadavre de căprioare au fost ridicate de pe câmpuri, fiind prelevate probe biologice pentru teste de laborator, înainte să fie incinerate. 

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca de îndată să se treacă la colectarea momelilor raticide, iar utilizarea produselor raticide să fie efectuată în conformitate cu prevederile certificatelor de autorizare. A fost predată o cantitate de 1.325 kg de deşeuri animaliere pentru neutralizare prin incinerare”, informează reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad.

Aceștia mai precizează că au fost aplicate sancțiuni în valoare de 120.000 lei, iar organele de urmărire penală au deschis două dosare penale in rem.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole