Zece avantaje ale biostimulatorului pentru fermierii români care vor o cultură profitabilă în 2021

Tehnologia reprezintă cheia succesului în agricultură. Fermierii români aud din ce în ce mai des această afirmație și tot mai mulți dintre ei o iau în serios pentru că și-au dat seama că un plus de producție, obținut cu cheltuieli rezonabile, care să îi pună la adăpost de fluctuația prețurilor și de condițiile meteo, este soluția unei ferme profitabile în 2021.

Iar acest obiectiv poate fi atins utilizând echipamente performante, hibrizi și inputuri de calitate, astfel încât fermierul român să poată concura cu producțiile înregistrate la nivel european. Biostimulatorii reprezintă o categorie de produse extrem de larg întrebuințată în țările europene și care se extinde spre utilizare și în România.

Campania ”Tehnologiile profitului” și-a propus să aducă în atenția fermierilor acele produse care îi ajută cu adevărat să obțină producții bogate cantitativ și calitativ, fără a crește nesustenabil cheltuielile. Cu alte cuvinte, Profit! Și cum fermierul este un om pragmatic, care vrea sa afle direct și concret informații relevante pentru activitatea lui, aducem în prim plan zece avantaje competitive ale biostimulatorului Terra-Sorb Complex, produsul care asigură fermierilor români plusul de producție care să le permită să dea lovitura în 2021. Mai exact, la 1 leu investit, produsul a dovedit că poate aduce 3-4 lei PROFIT!

Iată care sunt aceste avantaje:

  1. Terra-Sorb Complex are cel mai mare conținut de aminoacizi liberi integrali

Terra-Sorb Complex este cel mai folosit biostimulator pe bază de aminoacizi liberi obţinuţi prin hidroliză enzimatică, singura metodă care permite păstrarea integralităţii acestora și implicit, a eficacităţii lor. Concentraţia ridicată de 20% aminoacizi liberi are rolul de a activa o serie de procese enzimatice şi fiziologice de la nivelul plantei. De asemenea, trebuie subliniat faptul că Terra-Sorb Complex conţine toţi cei 9 aminoacizii esenţiali necesari unei bune dezvoltări a plantelor.

  1. Terra-Sorb Complex conține în plus macro și microelemente

Terra-Sorb Complex conține, pe langa aminoacizi liberi, şi azot, bor, magneziu şi alte microelemente, cu rolul de a asigura o reluare rapidă a vegetației la desprimăvărare și de a stimula la maximum formarea elementelor de productivitate și rezistența culturilor la factorii de stres.

De asemenea, produsul are o capacitate foarte bună de a debloca activitatea plantelor afectate de boli virotice și de a corecta eventualele efecte fitotoxice, care pot apărea uneori, după aplicarea erbicidelor sau altor pesticide. Terra-Sorb Complex conține 5,5% Azot, 0,8% Magneziu, 1,5% Bor, 1% Fier, dar și mangan, zinc și molibden, elemente nutriționale necesare plantei în procesul de creștere vegetativă.

  1. Terra-Sorb Complex aduce un plus real de producție

Biostimulatorul ajută plantele de cultură să treacă mai ușor peste stresul cauzat de temperaturile negative din timpul iernii și permite, prin conținutul ridicat de aminoacizi liberi, scurtarea timpului și energiei pe care planta le consumă pentru a reporni în vegetație primăvara. Această economie de energie și de timp înseamnă mai mult timp pentru ca planta să acumuleze substanțe valoroase în bob și implicit o producție mai mare și mai de calitate.

Din calculele estimative realizate în loturi din toată țara a rezultat că producțiile cresc cu 10-15%, suficient pentru a acoperi investiția pe care o faceți și pentru a obține un plus de profit. Plastic spus, cu Terra-Sorb Complex, la un leu investit puteți obține 3-4 lei profit curat, după ce s-au scăzut cheltuielile.

  1. Terra-Sorb Complex ajută plantele să depășească mai ușor stresul cauzat de temperaturile scăzute

Punctul de excelență al acestui biostimulator este rezistența la stres, ajutând culturile de toamnă să treacă mai ușor peste stresul cauzat de temperaturile scăzute din timpul iernii, iar recuperarea vegetativă este mult mai rapidă, scurtând astfel perioadă în care planta pornește în mod normal în vegetație. De asemenea, produsul ajută și la o mai bună polenizare și fructificare, ajută la o mai bună hrănire a plantei prin conținutul de elemente nutritive.

  1. Terra-Sorb Complex protejează plantele de secetăîngheţ, arşiţă, salinitate sau asfixierea în urma băltirilor

Specialiștii de la Aectra recomandă aplicarea Terra-Sorb Complex atunci când culturile au nevoie de o stimulare nutriţională şi fiziologică: la alungirea tulpinii, înaintea înfloririi şi în faza de creştere a fructelor. De asemenea, este recomandat a se aplica Terra-Sorb Complex atunci când o cultură suferă ca urmare a unor situaţii de stres cum sunt seceta, temperaturile scăzute, îngheţul, arşiţa, salinitatea, asfixierea în urma băltirilor, etc., şi ca tratament de recuperare după perioade critice ca transplantarea, grindina, vânturi puternice, etc.

  1. Terra-Sorb Complex se poate folosi atât în cultura mare, cât și în pomicultură sau legumicultură

Terra-Sorb Complex poate fi aplicat prin tratamente foliare la mai multe culturi ca: legume, pomi fructiferi, struguri de masă, cartof, sfecla de zahăr, rapiţă, cereale, porumb, floarea soarelui, orez, tutun, etc. Se recomandă aplicarea biostimulatorului în două până la patru tratamente în doză de 1-2 litri/ha.

  1. Terra-Sorb Complex poate fi utilizat în amestec cu alte produse

Terra-Sorb Complex poate fi utilizat în amestec cu produse produse de protecţia plantelor, regulatori de creştere şi fertilizanţi foliari. Acest lucru permite fermierilor să nu efectueze intrări suplimentare în câmp. De asemenea, Terra-Sorb Complex potenţează acţiunea fertilizanţilor foliari, lucrând în sinergie cu aceştia.

  1. Terra-Sorb Complex are efect repelent asupra insectelor

Materia primă din care se obține Terra-Sorb Complex este reprezentată de proteine de origine animală, tocmai de aceea produsul are un miros neplăcut. Acest miros specific are un efect secundar, acela de respingere a insectelor. Chiar dacă nu înlocuiește aplicarea insecticidului, biostimulatorul ajută la o mai bună acțiune în lupta contra insectelor prezente în cultură.

  1. Terra-Sorb Complex se aplică pe toată suprafață celei mai mari exploatații agricole din Europa

Un argument competitiv important al produsului este acela că Terra-Sorb Complex este folosit, pentru al șaselea an consecutiv, în cea mai mare exploatație agricolă din Europa, cea din Insula Mare a Brăilei. Biostimulatorul se aplică pe toată suprafața, pe 57.000 de hectare, la toate culturile, iar eficiența demonstrată a produsului a determinat ca acesta să nu fie schimbat în cei cinci ani.

  1. Gama Terra-Sorb are o vechime de 30 de ani

Primul produs din gamă,  Terra-Sorb Foliar, a marcat recent 30 de ani de prezență în slujba fermierilor și a fost testat în peste 40 de țări. Acest lucru demonstrează faptul că trecerea timpului nu doar că nu a afectat calitatea produsului, dar a dus la testarea și utilizarea lui pe scară largă. Vechimea pe piață a acestui biostimulator este un argument în plus al eficienței și eficacității sale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole