18 ianuarie 2022 - 12:27

XPOWER – o solutie premiata de combatere a buruienilor, oferita de AGXTEND

O soluție sistemică de combatere a buruienilor, cu cel mai larg spectru de buruieni – XPOWER™ permite combaterea eficientă și ecologică a buruienilor, cu sincronizare și dozare ușor de calculat, pentru o strategie durabilă de combatere a buruienilor.

AGXTEND, un brand al CNH Industrial, prezintă sistemul revoluționar XPOWER™ în colaborare cu Zasso. Sistemul electronic de combatere chimică a buruienilor permite o gamă mai largă de aplicații și este, în același timp, deosebit de ecologic. Prin această dezvoltare, AGXTEND răspunde provocărilor actuale în combaterea buruienilor: creșterea rezistenței la erbicid, restricții majore la aprobarea ingredientelor active, eforturi sociale pentru agricultura ecologică și scepticism public considerabil în ceea ce privește aplicarea pesticidelor și, în același timp, presiunea sectorului aricol de a fi mai productiv și de a avea un randament mai bun.

Un mod de acțiune sistematic

Tehnologia XPOWER™ funcționează folosind energia electrică pentru a viza și distruge în primul rând sistemul de alimentare cu apă și nutrienți al buruienilor, chiar până la rădăcini, precum și deteriorarea clorofilei. Energia duce la spargerea celulelor și scurgerea sevei celulare în spațiile intercelulare. Legăturile vasculare ale plantei, principalele sale artere pentru alimentarea cu apă, sunt distruse în cele din urmă, iar plata se ofilește. Pigmentul verde din clorofilă este eliminat din procesul fotosintetic, ia planta continuă să se autodistrugă, deoarece nu mai poate emite energia obținută de la lumină. Prin urmare, plantele nu sunt distruse termic, ci sistemic.

Modul de acțiune al XPOWER™ este cel mai bun, în comparație cu cel al glifosatului, lucrând în rădăcini. Printre cele mai importante avantaje ale sale, este faptul că este instantaneu și fără reziduuri. XPOWER™, prin abordarea sa, a obținut medalia de argint Agribex.

XPOWER™ în practică

XPOWER™ oferă o nouă metodă revoluționară de combatere al buruienilor și o alternativă puternică la soluțiile actuale. Poate fi utilizat în strategiile de combatere a buruienilor și are o gamă largă de aplicații, inclusiv semințe false/învechite, combaterea buruienilor înainte de apariția culturii și prevenirea reapariției lor.

O arie specială de aplicare este în cazul desicării cartofilor pentru pregătirea recoltei, care în mod tradițional s-a bazat pe aplicarea de produse pe bază de diquat sau pe bază de glufosinat de amoniu. Acestea însă trebuie să fie retrase de pe piață din cauza pierderii aprobărilor la nivel european, dar și la nivel de țări.

O îmbunătățire a protecției mediului, a consumatorilor și a utilizatorilor

XPOWER™ le permite fermierilor să reducă sau să înlocuiască produsele sintetice de protecție a culturilor. Este un erbicid de contact non-selectiv, sistemic, care poate fi utilizat în majoritatea condițiilor meteorologice și oferă o mare flexibilitate. Acționează rapid, are un efect de lungă durată șii nu își pierde eficacitatea în ploaie după aplicare, spre deosebire de soluțiile chimice. Integrarea în strategiile existente de combatere a buruienilor poate reduce eficient utilizarea erbicidelor sintetice și astfel prevenirea rezistenței la erbicid. XPOWER™ poate preveni, de asemenea, eroziunea și pierderea umidității solului, spre deosebire de combaterea mecanică a buruienilor, iar aplicarea nu este supusă restricțiilor legale, cum ar fi apropierea de apă. În plus, utilizatorul nu este pus în contact cu substanțe toxice și XPOWER™ nu lasă reziduuri. Nici solul, apa și insectele nu sunt afectate. Ca urmare, XPOWER™ este un instrument suplimentar util pentru producția parțială sau totală de hrană fără erbicide.

Strategie durabilă de combatere a buruienilor

O agricultură de succes necesită o strategie sensibilă și durabilă de combatere a buruienilor. Creșterea rezistenței pe de o parte și scăderea aprobărilor produselor pe de altă parte au dus la necesitatea unei noi abordări în combaterea buruienilor. Combaterea mecanică poate fi o soluție, dar este adesea declanșatorul pentru eroziune și pierderea umidității solului. XPOWER™ oferă o abordare inovatoare și durabilă și combină toate aspectele unei strategii inteligente: este rentabil, eficient, oferă un spectru larg și protejează ecosistemul. Aceste lucruri oferă fermierilor o strategie sigură pentru o agricultură sustenabilă.