17 octombrie 2021 - 00:59

Vulcanii Noroioși, destinație de vacanță la rulotă

O ieșire în aer liber, într-un loc unde distanțarea fizică nu mai este o problemă și departe de agitația marilor orașe,  a fost în anul pandemiei o alegere făcută de mii de români. Cu toții au ajuns la Vulcanii Noroioși.

Aflătă la doar 150 de kilometri de București, rezervația naturală atrage ca un magnet pasionații de plimbări. Aici au parte de aer curat, un loc unic în Europa dar și toate condițiie pentru o vacanță la rulotă sau la cort. În plus, bucatele tradiționale gătite ca la mama acasă fac parte din meniul zilei.

Totul este posibil în Buzău, după ce un bucureștean a investit, la poalele Vulcanilor Noroioși într-un camping care în anul pandemic a devenit una dintre cele mai căutate destinații turistice din Buzău.

Românii dornici de plimbare, dar ținuți pe loc de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, au ales să petreacă chiar și Crăciunul și Revelionul la rulotă. Pentru mulți însă, campingul de la Vulcanii Noroioși a devenit o evadare de sfârșit de săptămână, indiferent de anotimp.

În această perioadă, campingul este acoperit cu un strat de zăpadă spre bucuria celor mici care se pot juca în timp ce adulții se pot răsfăța cu bucate tradiționale.

La Vulcanii Noroioși au ajuns în această perioadă sute de turiști din Brăila, Galați, Constanța, Prahova și chiar Brașov dar și oaspeți din străinătate care preferă vacanțele la rulotă sau cort.

Vulcanii Noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinaţie cu apa din pânza freatică.

Şiroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenuşie modifică permanent peisajul pentru că după ce se preling se întăresc şi dau naştere unor denivelări.