Vremuri grele pentru crescatori! Exportul de animale vii, in scadere

Sectorul agricol suferă din multe puncte de vedere în acest an, iar crescătorii de animale nu sunt nici ei feriți de greutăți. Potrivit datelor oferite de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la solicitarea Agerpres, exportul de animale vii a scăzut în acest an față de perioada similară a anului trecut.

Mai precis, datele MADR arată că anul acesta, România a exportat animale vii în valoare de 83,21 milioane de euro în primul trimestru, cu aproximativ 2,5% mai puțin față de primul trimestru din 2019. Cantitatea totală exportată a însumat 39.018 tone în primele trei luni ale anului, cu 6.125 tone muțin decât anul trecut.

Nici cifrele legate de import nu arată mai bine pentru țara noastră. Potrivit datelor oficiale, România a importat anul acesta animale vii în valoare de 43,83 milioane de euro, o creștere ușoară față de aceeași perioadă a anului trecut. Deși valoarea a fost mai mare, însă, cantitatea importată a scăzut cu peste 3.000 de tone față de anul trecut, atingând 12.705 tone.

Vestea bună este că România continuă să înregistreze excedent la comerțul internațional cu animale vii, deși valoarea s-a mai redus față ce anul trecut, ajungând la 39,38 milioane de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole