Vremuri amare pentru producătorii de dulciuri. E criză de zahăr!

E lipsă mare de zahăr la nivel global. Recoltele sub așteptări ale unor producători mondiali importanți de zahăr anunță vremuri amare pentru producătorii de dulciuri.

La fel ca şi retailerii şi fermierii, producătorii de dulciuri au fost loviţi în pandemie de preţurile mari la materii prime, deficit de personal şi probleme cu transporturile şi lanţurile de aprovizionare, care îi împiedică să profite la maximum de sezonul sărbătorilor.

Hammond’s Candies, un producător de acadele din Denver, statul american Colorado, condusă de Andrew Schuman, a primit numeroase comenzi în acest an, cu toate acestea afacerile sale nu au fost prea dulci, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Hammond’s Candies este cel mai mare furnizor de acadele produse manual din SUA și pregătește de mai bine de un secol acadele speciale pentru Crăciun, care ajung atât în micile magazine de cadouri, cât şi în marile lanţuri de supermarketuri.

„Nu mai luăm noi comenzi de la noi clienţi. Nu putem ţine pasul cu cererea”, spune Schuman, director general la Hammond’s.

Cea mai mare problemă este că, din cauza unor livrări globale strânse, unii furnizori de zahăr au limitat vânzările către producătorii de produse alimentare. Potrivit datelor Departamentului american al Agriculturii (USDA), SUA importă aproximativ un sfert din necesarul său anual de zahăr. În acest an, însă, lucrurile stau și mai rău, întrucât o mare parte din recolta internă de trestie de zahăr a fost distrusă după ce uraganul Ida a devastat statul Louisiana.

Mai mult, preţurile la transporturile navale au explodat, iar Brazilia şi Thailanda, doi importanţi producători mondiali de zahăr, au avut recolte sub aşteptări, astfel că preţurile la zahăr sunt la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu.

„Am auzit că unii clienţi comerciali se uită la eritritol ca un înlocuitor pentru îndulcitor”, spune Bob Cymbala, trader la A&J Global USA, referindu-se la înlocuitorul de zahăr produs din porumb.

Însă preţurile sunt în creştere şi pentru îndulcitorii pe bază de porumb. Greg Clark, co-proprietarul firmei producătoare de acadele Doscher’s Candy Co, spune că furnizorii de sirop de porumb, utilizat la producţia de acadele, vorbesc de o majorare de preţ de 10% în 2022.

Producătorii de dulciuri americani sunt nemulțumiți din cauza faprului că, deși livrile de zahăr sunt limitate, guvernul american şi-a ajustat cotele de import, după ce unii furnizori de peste hotare nu au putut livra cantitățile convenite.

Rick Pasco, preşedintele Asociaţiei utilizatorilor de îndulcitori spune că producătorii de dulciuri sunt afectaţi de politica SUA în domeniul zahărului, care limitează importurile pentru a-i proteja pe cultivatorii locali.

„Obţinem doar o mică parte din ceea ce avem nevoie”, spune Rick Pasco.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole