Cum va fi vremea până la recoltare – Prognoza meteo pentru perioada 20 mai-17 iunie

Se apropie perioada recoltatului, iar condițiile meteo de până atunci reprezintă un factor esențial viitoarea producție.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri estimările privind temperatura aerului și cantitățile de precipitații pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 20-27 mai, temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru acest interval în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

Și în săptămâna 27 mai-3 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 3-10 iunie, meteorologii estimează că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 10-17 iunie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în sudul și sud-estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.

- Publicitate -

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole