”VREM CAMERELE AGRICOLE!” Fermierii isi striga nemultumirea

Mult dezbătut și discutat iar și iar de ani de zile, subiectul camerelor agricole încă îi nemulțumește pe fermieri. De ce? Camerele agricole au fost, pentru toate guvernele, declarativ, o prioritate care nici azi, în 2020, nu s-a concretizat, acestea fiind în continuare doar un vis frumos.

Invitați în emisiunea ”Agricultura la Raport”, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și Adrian Rădulescu, președintele AFR (Asociaţia Fermierilor din România), au vorbit despre dezbaterile care au avut loc de curând, dar care s-au finalizat fără o concluzie concretă.

Fermierii cer cu disperare înființarea cât mai rapidă a acestor camere care reprezintă „partenerul de dialog al autorităţilor publice cu competenţe în domeniile agriculturii, industriei alimentare, silviculturii, precum şi al celorlalte autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, pe domeniile de competenţă”. Unele asociații însă, se pare că încă mai cer amânarea legii pe motiv că ar fi ”prea din scurt”.

”Asociațiile profesionale au cerut la vremea respectivă o amânare. Nu am vrut să intrăm în conflict. Noi vrem să facem o lege a camerelor agricole care să fie utilă fermierilor și bineînțeles, fermierii sunt cei care fac parte din asociațiile profesionale. Ușor, ușor ajungem la o formă finală, o lege care va fi aplicabilă și care va putea să înființeze aceste camere. Am cerut și ajutorul ministerului Agriculturii, un sprijin financiar în primii ani”, a declarat președintele Comisiei pentru Agricultură, Alexandru Stănescu.

În completarea acestuia Adrian Rădulescu,  președintele AFR a spus că el susține prin toate mijloacele înființarea camerelor agricole și chiar a lăsat de înțeles că îi surâde ideea de a candida la președinția acestora când va fi cazul.

- Publicitate -

În legătura prin telefon, Cornel Stroescu, cunoscutul fermier din Mehedinți a venit cu câteva declarații caracteristice.

”Cred ca suntem pe drumul cel bun. Eu sunt fermier și vreau camerele agricole. Am spus-o mereu. Este un lucru foarte important pentru fermieri. Reprezentanții au cerut amânare. Din punctul meu de vedere, amânare înseamnă nimic. Multe asociații nici nu au venit cu vreo propunere. VREM CAMERELE AGRICOLE, atât!”, a spus la Agro TV, Cornel Stroescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole