Vrei să muncești în agricultura din Italia? Vezi cu ce probleme se confruntă românii de acolo și cine îi poate reprezenta!

agricultori_romani_itÎn perioada 12 – 14 noiembrie 2016 în regiunile Ragusa și Niscemi din Sicilia ( Italia) reprezentanții Federației AGROSTAR s-au întâlnit cu lucrătorii români din agricultura din Italia.
Cu ocazia acestor întâlniri muncitorii români și-au exprimat nemultumirile privitoare la lipsa contractelor de munca, plata orelor de muncă și a contribuțiilor sociale din partea angajatorilor italieni .
De asemenea, AGROSTAR a anunțat că urmează să deschidă două birouri în Italia pentru a veni în sprijinul românilor care lucrează în agricultură în această țară.
Reprezentarea românilor care lucrează în sectorul agricol în Italia este o necesitate. Sunt zone unde lucrează sute de mii de români, mulți sub aparența unei legalități, pentru că li se încheie niște contracte contracte, dar acestea nu sunt înregistrate și nu li se respect drepturile. Dacă ar lucra legal, românii ar avea o serie de beneficii cum ar fi șomajul agricol, asigurare de sănătate, ar primi ajutor financiar pentru inserție etc.  Ei își doresc să îi reprezinte în Italia și să le apre drepturile cineva din România, iar Federația Agrostar a decis să se implice în această problemă. În acest sens, vom deschide două birouri în Italia pentru a le oferi asitența de care au nevoie”, declară secretarul general al AGROSTAR Horațiu Raicu.
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole