VREI SĂ CÂȘTIGI 2.000 DE LIRE ÎN MAREA BRITANIE? UITE CE TREBUIE SĂ FACI!!!

Nu doar medicii sunt tentati sa plece peste hotare. Acum si veterinarii doresc sa-si incerce norocul in strainatate.

După ce au plecat mulți dintre medicii României către străinătate și veterinarii par să fie tentați de emigrare. În aceste zile, reprezentanți ai unor firme de recrutare din străinătate, din Anglia în special, își prezintă oferta studenților de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj-Napoc.

Sumele oferite viitorilor absolvenți ajung până la 2.000 de lire sterline, așa că tinerii privesc cu interes ideea de a profesa în alte state. Tot mai mulți absolvenți ai Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca aleg să lucreze în alte țări. Angajatori din Danemarca, Portugalia, Cehia și Anglia sunt interesați de ei, așa că deja îi ofertează pentru a pleca.

Decanul recunoaște că exodul de veterinari se datorează și faptului că mulți dintre absolvenții facultății pe care o conduce nu își găsesc locuri de muncă în România, așa că ofertele venite din străinătate pot fi o binecuvântare pentru ei.

El spune că dacă în 1990 România avea peste 7 milioane de vaci, azi mai are sub un milion. Scăderi dramatice de efective de animale au fost și la porci sau oi, așa că și nevoia de veterinari s-a diminuat.

Chiar dacă situația pare dramatică la prima vedere, există și oparte bună, și anume că absolvenții clujeni nu renunță la meseria lor, chiar dacă o profesează în alte state și că, de acolo, laun moment dat ei pot aduce către țara de origine experianța acumulată în domeniu, fiindcă pentru toți noua lor țară e Europa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole