Voucherele de 50 de EURO pentru românii cu venituri mici! Anunț de la Guvern

Riscul sărăciei se manifestă la nivelul mai multor țări europene, pe fondul scumpirilor accelerate din ultima vreme. În acest context, România ar putea acorda pe termen lung voucherele de 50 de euro, a precizat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV.

Prima tranşă de ajutoare pentru achiziţionarea de alimente şi mese calde a ajuns deja la beneficiari, iar ministerul negociază cu Comisia Europeană astfel încât această formă de sprijin să fie continuată pe termen lung, până în 2027

”Da, e în discuție cu Comisia Europeană, dezbatem acest lucru și sper eu ca în curând să putem veni cu vestea cea bună, astfel încât voucherele pentru o anumită categorie socială, cea care se regăsește în zona de sărăcie extremă, să poată fi continuate și să putem să asigurăm până în 2027 finanțarea acestor vouchere, extrem de necesare pentru cei săraci”, a precizat ministrul Marcel Boloș pentru AGRO TV.

Voucherele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei şi sunt destinate persoanelor aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie. Astfel, peste 2,5 milioane de persoane vor primi tichete pentru achiziţia de produse alimentare şi mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Dacă negocierile se vor încheia cu succes, românii cu venituri de sub 1.000 de lei ar putea primi voucherele de 50 de euro in continuare, trimestrial, de la 1 ianuarie 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole