ATENȚIE, fermieri! Ce a votat Parlamentul European privind populațiile de urși și de lupi

Protejate de Directiva Habitate a Comisiei Europene, populațiile de urși și de lupi s-au dezvoltat peste măsură, din ce în ce mai mulți fermieri din întreaga Uniune Europeană fiind afectați de prezența marilor prădători.

Joi, în Parlamentul European, cu 306 voturi „pentru”, 225 „împotrivă” și 25 de abțineri, a fost adoptată propunerea de revizuire fermă a legislației în privința protecției animalelor de fermă și a carnivorelor mari în Europa, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, rezoluția Parlamentului European privind populațiile de urși și de lupi reprezintă un sprijin oferit fermierilor și un semnal puternic adresat Comisiei Europene.

„România este una dintre cele mai afectate țări europene privind atacul ursului. Prin urmare, mă bucur că am reușit să fiu responsabilul grupului PPE privind aceasta rezoluție și să prezint pericolul la care fermierii și cetățenii sunt supuși în fiecare zi!”, a scris Daniel Buda.

La dezbaterile ce au avut loc cu o zi înainte, europarlamentarul român a atras atenția că pericolele la care sunt supuși fermierii din partea marilor carnivore sunt realități care nu pot să fie contestate.

- Publicitate -

„Pentru cei de la Comisia Europeană și din Parlamentul European care fac scut împotriva revizuirii acestei Directive: vă cer să mergeți pe pășunile montane să vedeți ce înseamnă atacul lupului sau ursului și să apreciați cu propriile dumneavoastră simțuri ce reprezintă să fiți în proximitatea acestor animale. Tuturor celor care astăzi plângeți de mila marilor prădători vă cer să vă uitați în ochii fermierilor și să le explicați că viața animalelor sălbatice este mai importantă ca viața și munca lor! De asemenea, vă invit să vorbiți cu cele 269 de persoane din România mutilate de urs în ultimii 4 ani și să vorbiți cu copiii celor 29 de persoane ucise de urs în aceeași perioadă!”, a spus Daniel Buda de la tribuna Parlamentului European.

Potrivt europarlamentarului român, după 30 se ani, Directiva privind habitatele și-a atins obiectivele, populațiile de urși și de lupi, cândva pe cale de dispariție, ajungând să umple din nou pădurile europene.

„Impactul negativ al atacurilor tot mai numeroase date de populațiile de ursi și de lupi asupra animalelor domestice crește. Fermierii trebuie să facă față atacurilor carnivorelor mari singuri, aceștia au ajuns să fie disperați, se simt neînțeleși și lipsiți de putere. Este important ca agricultorii să știe că au instrumente și finanțări suficiente pentru a face față atacurilor asupra animalelor și a le preveni. În același timp trebuie să știe că pot obține despăgubiri 100% pentru orice animal ucis. Întrucât urșii și lupii ajung tot mai frecvent în imediata proximitate a oamenilor, în special în zonele dens populate, atacurile carnivorelor mari au făcut deja victime umane. Iar turismul, în special în zonele montane este grav afectat. Viața oamenilor și munca lor trebuie să fie protejate!”, a mai scris eurodeputatul Daniel Buda.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Este cazul ca politicienii noștri să ridice capul din pământ, să nu stea ca niște ghiocei in parlament, nu ptr asta au fost trimiși! Să vină cei care se opun in privința carnivorelor mari să le ducă la ei în țară că la noi fac prăpăd!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole