Vot DECISIV în Parlamentul European! Soarta ciobanilor români este în joc

Dosarul privind bunăstarea animalelor în timpul transportului, decisiv pentru ciobanii și crescătorii de animale români, pe agenda Parlamentului European! Joi, 20 ianuarie 2022, se vor dezbate în plenul Parlamentului European cele două proiecte adoptate privind bunăstarea animalelor, al căror raportor a fost europarlamentarul Daniel Buda.

”Săptămâna aceasta, sunt prezent la Parlamentul European de la Strasbourg, unde voi participa la lucrările ședinței plenare, dar și la ședințele Grupului PPE. În cadrul acestei sesiuni plenare, vor fi dezbătute și supuse la vot cele două proiecte adoptate privind bunăstarea animalelor, al căror raportor am fost, în cadrul Comisiei privind Protecția animalelor în timpul transportului din Parlamentul European. Este vorba de Examinarea presupuselor încălcări a dreptului Uniunii și a administrării defectuoase în aplicarea dreptului Uniunii în ceea ce privește protecția animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara Uniunii și de Proiectul de recomandare în urma examinării cu privire la protecția animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara Uniunii”, a precizat europarlamentarul Daniel Buda.

În cadrul ședinței plenare, se vor dezbate și alte subiecte și rapoarte, printre care:

  • Prezentarea programului de activități al Președinției franceze
  • Concluziile reuniunii Consiliului European din 16-17 decembrie 2021
  • Capacitarea tineretului european: ocuparea forței de muncă și redresarea socială după pandemie
  • Actul legislativ privind serviciile digitale
  • Dezbateri privind cazuri de încălcare a drepturilor omului, a democrației și a statului de drept

În cadrul ședinței plenare, pe lângă alegerea președintelui, vicepreședinților și chestorilor Parlamentului European, se vor supune la vot următoarele rapoarte:

  • Actul legislativ privind serviciile digitale
  • Raportul Agenției Europene pentru Medicamente

Reamintim că europarlamentarul Daniel Buda a dat, în trecut, asigurări repetate că transportul de animale vii în și din Uniunea Europeană va continua, iar ciobanii români vor putea în continuare să-și vândă animalele în țările arabe, care reprezintă o piață extrem de importantă pentru România.

Amintim de asemenea că Raportul final referitor la examinarea presupuselor încălcări și cazuri de administrare defectuoasă în aplicarea dreptului Uniunii în ceea ce privește protecția animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara Uniunii a fost adoptat de Comisia ANIT cu o majoritate de 30 de voturi pentru, 0 împotrivă și 1 abținere, precum și recomandările însoțitoare cu 24 de voturi pentru, 1 împotrivă și 5 abțineri. Raportul poate fi citit AICI

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole