Vlad Gheorghe (CATAR): Din cauza importurilor de material genetic avem 80-90% din bolile de azi, de la plante

DSCN6739Într-un moment de criză majoră pentru cercetarea din România, fermierii mari recomandă întoarcerea la seminţe autohtone. 
Cel mai mare susţinător al produselor româneşti pare a fi Vlad Gheorghe, fermier cu ştate vechi şi lider de organizaţie profesională, care spune că majoritatea marilor fermieri români, cu rezultate foarte bune, nu folosesc produse din import pentru a-şi cultiva terenurile şi că seminţele româneşti sunt mai puţin expuse bolilor.
„Cea mai mare problemă o avem la sectorul horticol, la soiurile venite din afara. De ce nu merg ale noastre? Am distrus genetica autohtonă. Din cauza importurilor de material genetic avem 80-90% din bolile de azi, de la plante. Am cumpărat de la alţii, deşi cele ale noastre sunt mult mai bune. Marii fermieri folosesc soiuri româneşti”, a declarat Vlad Gheorghe, la AGROTV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole