Vizita la o ferma de porci Mangalita. Ajutoarele la care a aplicat proprietarul

In Romania, fermele de familie sunt un exemplu de bună practică! Exemplul unei astfel de ferme de familie ce găzduiește mai multe animale, printre care zeci de porci Mangalita, crescuti natural, cu produse ecologice, îl intâlnim în Maramureș!

Fermierul Mihai Ioan Adrian din Nordul României este proprietarul unei ferme ce găzduiește 40 de porci Mangalița, o vacă din rasa Brună de Maramureș, un ponei și o suprafață de 7 ha pășune luate în arendă. Ministrul Adrian Oros a vizitat în data de 31 iulie gospodăria fermierului Mihai Ioan Adrian, aflată într-o frumoasă zonă colinară din Sighetul Marmației.

În cadrul vizitei, oficialii locali și echipa MADR au reușit să aprecieze atât amenajarea fermei cu porci Mangalita, modul în care sunt crescute animalele, cât și bucatele tradiționale.

porci Mangalita

În anul 2018 fermierul a aplicat pentru ajutorul de minimis din programul de susținere a crescătorilor de porci Mangalita si Bazna, ca furnizor de purcei.

În anii 2018-2019 fermierul a livrat 38 capete către 4 crescători de porcine înscriși pentru programul de minimis la Direcția Agricolă Județeană Maramureș.

porci Mangalita

Animalele fermierului Mihai Adrian sunt întreținute în sistem tradițional – rustic în aer liber și furajate cu nutrețuri exclusiv naturale.

O parte din purceii deținuți de fermieri sunt sacrificați și valorificați în gospodărie, având în vedere că fermierul deține și o pensiune.

Ministrul Adrian Oros și-a exprimat aprecierea pentru efortul fermierului și l-a asigurat că Ministerul sprijină consolidarea fermei de familie, care reprezintă esența și viitorul agriculturii.

Click pe video:

Porcii Mangalita fac parte dintr-o rasa mica spre medie cunoscuta pentru productia de grasime si are cinci varietati: blonda, rosie, neagra, cu abdomen de randunica si baris. Se creste in efective reduse, in gospodariile oamenilor, dar si in fabrici din vestul si centrul tarii si mai rar in sud (Tulcea).

Porcii Mangalita ajung la varsta de un an la o greutate de 70-80 kilograme, iar la varsta de 2 ani greutatea este 80-100 kg. Când depaseste această vârstă poate ajunge și la 200-300 kilograme.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole